Autó hajtott a karácsonyi felvonulás résztvevői közé az Egyesült Államokban

Autó hajtott a karácsonyi felvonulás résztvevői közé az Egyesült Államokban

Gázolás a karácsonyi felvonuláson, Waukeshában (Fotó: Fox News)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Autó hajtott egy karácsonyi felvonulás résztvevői közé vasárnap az Egyesült Államokban, a Wisconsin állambeli Waukesha városában, több mint húszan megsérültek, a gyanúsítottat elfogták – írja a BBC a honlapján.

A helyi rendőrség legfrissebb közlése szerint legalább 5 halott és 40 sérült van.

Korábban Dan Thompson rendőrfőnök még arról számolt be hogy legalább 20-an megsérültek, köztük gyerekek is, halálos áldozatok is vannak. A rendőrök rálőttek az autóra, hogy megállítsák. A nyomozásban az FBI is segít. Egyelőre nem lehet tudni, hogy terrortámadás történt-e.

Úgy tűnt, hogy a gyanúsított menekült, amikor a felvonulókba hajtott – mondta a CBS-nek egy a nyomozásra rálátó forrás. A helyi tűzoltóparancsnok azt közölte, hogy 11 felnőttet és 12 gyereket szállítottak a közeli kórházakba. A helyi rendőrség később arról számolt be, hogy hétfőre bezárják a városi iskolákat. A helyi média arról tudósított, hogy az incidens alatt a rendőrök az utcán rohantak, és felszólították az embereket, hogy keressenek menedéket az üzletekben.