Az Apple egyetlen termékét sem árulja Oroszországban

Az Apple egyetlen termékét sem árulja Oroszországban

Apple termékek, közte iPhone mobiltelefonok (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Apple leállította minden termékének árusítását Oroszországban – jelentette az ITAR-TASZSZ. A beszámoló szerint az amerikai technológiai óriás oroszországi webshopjában minden Apple-készülék „jelenleg nem elérhető” státuszú. A BBC ukrán szolgálatának részletesebb tájékoztatása szerint az iPhone mobiltelefonokat, iPad táblagépeket és MacBook laptopokat gyártó amerikai cég a digitális banki szolgáltatását, és az azon át lebonyolítható banki szolgáltatásokat is limitálja.

A lépésre azt követően került sor, hogy egy nyilvánosságra hozott hivatalos levél szerint az ukrán miniszterelnök-helyettes, Mihajlko Fedorov ezzel a kéréssel fordult az Apple vállalat vezetőjéhez, Tim Cookhoz. „Biztosak vagyunk abban, hogy az ilyen akciók arra ösztönzik a fiatalokat és az aktív lakosságot Oroszországban, hogy proaktív módon állítsák le a gyalázatos katonai agressziót” – írta levelében Fedorov.  

A háború eseményeiről szóló percről percre tudósításunkat ITT olvashatja.