Az eddigi óriásinál is nagyobb asztalnál fogadott vendégeket Putyin

Az eddigi óriásinál is nagyobb asztalnál fogadott vendégeket Putyin

Vlagyimir Putyin orosz egyházi vezetőket fogad 2023 októberében egy új, téglalap alakú asztalnál a Kremlben (Fotó: Kreml)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bejárta a világsajtót, hogy az Ukrajna elleni háború megindítása előtt egy hat méteres asztalnál fogadta Vlagyimir Putyin a vele tárgyaló politikusokat, köztük Orbán Viktort is. Most azonban egy még nagyobb asztal került elő a Kremlben.

Mint arról a német Spiegel beszámolt, amikor Putyin szerdán a Kreml Katalin-termében fogadta az ország tizenkét vallási vezetőjét, egy téglalap alakú asztalhoz ültette őket. Ő volt az egyetlen, aki tisztes távolságban, a szemközti oldal közepén ült. Közte és vendégei – köztük az orosz ortodox egyház feje – között nagy űr tátongott. A lap hozzátette, hogy most bukkant fel először fotón ez az új asztal, a résztvevők pedig így már olyan távol ülnek, hogy mindenkinek mikrofonra van szüksége. A korábbi asztal esetében felmerült, hogy a koronavírustól való félelem miatt ül ilyen távol az orosz elnök a vendégeitől, de lehet a hatalom kifejezése is.