Az Egyesült Államok dróncsapással válaszolt az ISIS terrortámadására

Az Egyesült Államok dróncsapással válaszolt az ISIS terrortámadására

Amerikai katona drónnal (Fotó: Stg Micah Merrill/US Army)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A CNN jelentése szerint az amerikai hadsereg dróntámadást hajtott végre az ISIS-K terror-fiókszervezet egyik tagja ellen, akik a kabuli reptér elleni terrortámadás kitervelésével gyanúsítottak.

A támadást Afganisztán keleti Nangarhar tartományában hajtották végre, egy nappal azután, hogy Joe Biden amerikai elnök ellencsapással fenyegette meg az Iszlám Államot. A csütörtöki terrortámadásban 13 amerikai katona és 170 afgán halt meg.

A támadást az ISIS-K vagyis khorasani ISIS nevű terrorszervezet vállalta magára. Az afganisztáni terrorfrakciók egyre átláthatatlanabb belharcáról ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

Biden elnök hagyta jóvá a dróntámadást, amely sikeresen kiiktatta a célpontot, miközben nem érkeztek civil áldozatokról jelentések. A célpont személyazonosságát hivatalosan nem hozták nyilvánosságra, de úgy tudni, hogy szerepet játszott a terrortámadás előkészítésében.

Az afganisztáni krízisről szóló írásainkat itt találják.