Az ENSZ elítélte az orosz inváziót

Az ENSZ elítélte az orosz inváziót

Az ENSZ-közgyűlés ülésterme (Fotó: Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ENSZ Közgyűlése szerdai határozatában elítélte az ukrajnai orosz inváziót, és csapatai visszavonására szólította fel Oroszországot.

Az ENSZ Közgyűlésének rendkívüli ülésen 193 tagállamból 141 szavazott a határozat elfogadása mellett, 35 állam tartózkodott, és mindössze öt ország szavazott a javaslat ellen a Reuters hírügynökség tudósítása szerint. Az öt ellenszavazat között Oroszországén kívül ott volt Szíriáé és Belaruszé, a tartózkodók közt volt Kína is.

Az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete, Linda Thomas-Greenfield a Közgyűlés előtt arról beszélt, hogy Oroszország kritikus infrastrukúrát pusztított el Ukrajnában, amely több millió ember ivóvíz-és gázellátását biztosította, és úgy tűnik, hogy fokozni fogja az Ukrajna elleni kampány brutalitását.

Oroszország ENSZ-nagykövete, Vaszilij Nyebenzja tagadta, hogy Moszkva támadásainak civilek lennének a célpontjai és arra figyelmeztetett, hogy a határozat elfogadása további eszkalációhoz vezethet. 

Percről percre-közvetítésünket itt találja.

 

 

Címkék: ENSZ, ukrajnai háború