Az eső okozta földcsuszamlás halálos áldozatot szedett Spanyolországban

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Halálos áldozatot követelt az esős idő Spanyolország északi részén, Navarra tartományban pénteken. A rendőrség tájékoztatása szerint Sumbilla településen egy 49 éves nő vesztette életét, amikor földcsuszamlás miatt autójára ráomlott saját házának egyik melléképülete.

A napok óta tartó heves esőzések miatt évtizedek óta nem látott áradások pusztítanak, az Agra, az Ega, a Larraun, az Ezkurra, az Urederra és a Baztán folyók is kiléptek medrükből, elárasztva utcákat, házakat, pincéket. A hatóságokat több településen, köztük a tartomány fővárosában, Pamplonában is riasztották, hogy kimentsék a vízzel körülzárt épületekben, járművekben rekedt embereket.

Az esős időjárás hasonló problémákat okoz a szomszédos Baszkföldön is, ahol Mendaro település kórháza vált megközelíthetetlenné. Kasztília-León északkeleti részén pedig mintegy 1500 diáknak szünetel a tanítás, mert az áradások miatt lehetetlen a közlekedés.

(MTI)