Az Európai Bizottság elnöke kitüntetést vett át Kijevben Zelenszkij elnöktől

Az Európai Bizottság elnöke kitüntetést vett át Kijevben Zelenszkij elnöktől

Ursula von der Leyen Kijevben találkozott Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel 2022. szeptember 15-én (Fotó: Ursula von der Leyen/Twitter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csütörtök délelőtt Kijevbe érkezett Ursula von der Leyen, a hírt Twitter oldalán közölte. Mint írja, ez a harmadik alkalom, hogy Ukrajnába látogat, mióta Oroszország háborút indított. „Annyi minden történt azóta. Ukrajna ma EU tagjelölt ország” – emlékeztet. 

Von der Leyen elsőként Zelenszkij elnökkel találkozott, akitől átvette a Bölcs Jaroszláv Fejedelem Érdemrend I. fokozatát. „Ez nagy megtiszteltetés. Minden EU-s állampolgár nevében, erős kötelékünk szimbólumaként elfogadom” – köszönte meg szintén Twitter oldalán a bizottsági elnök a kitüntetést. 

A továbbiakban várhatóan találkozik Denisz Smihal, ukrán miniszterelnökkel is, akivel arról egyeztetnek, hogyan tudnák az EU és Ukrajna kapcsolatait szorosabbra fűzni az uniós csatlakozás előmozdítása érdekében.