Az olimpia helyszínén egy hét alatt a duplájára erősödött a járvány

Az olimpia helyszínén egy hét alatt a duplájára erősödött a járvány

Tokió, 2020. április 17.
Munkába járók egy tokiói vasútállomáson 2020. április 17-én. Az előző nap a japán kormány a koronavírus-járvány miatt eddig Tokióra és hat másik prefektúrára kihirdetett rendkívüli állapotot kiterjesztette egész Japánra.
MTI/EPA/Majama Kimimasza

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tokióban az olimpia múlt heti kezdetéhez képest a duplájára nőtt a napi újonnan regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma, írja a 444. A tegnapi napon 3865 embernél bizonyult pozitívnak a teszt a japán fővárosban.

Az esetszám egy nap alatt is jelentősen, nagyjából ötödével emelkedett 3177-ről 3865-re. A mai érték (ahogy a tegnapi is) a járvány kezdete óta a legmagasabb érték Tokióban.

A japán kormány orvosi főtanácsadója szerint a nyári vakáció, illetve az olimpia tovább tüzelik a járványt, ami jelenleg fékezhetetlennek tűnik. A kormány azt kérte az emberektől, hogy lehetőleg maradjanak otthon. A lakosok többsége azonban nem engedelmeskedik a felhívásoknak, nem érzik veszélyben magukat.

Japánban a legfejlettebb államokhoz képes alacsony az átoltottság, a lakosság alig negyede kapta meg mindkét dózist az oltásból. 

Fizessen elő a Magyar Hangra!

„Ne kelljen újra bizonyítani, ki a jó hazafi” – Magyar Hang-ajánló

Kötöttfogás Extra

Támogasson minket!

Keresés

Csatlakozzon hozzánk Patreonon

Árnyék podcast – Bántalmaz a kormányom