Az orosz hadvezetés ingyenes spermafagyasztást ajánl az Ukrajnát támadó katonáknak

Az orosz hadvezetés ingyenes spermafagyasztást ajánl az Ukrajnát támadó katonáknak

Háború Ukrajnában (Fotó: Defence of Ukraine/Twitter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Azok az orosz katonák, akik részt vesznek az Ukrajna ellen immár több mint tíz hónapja folyó agresszióban, jogosultak lesznek arra, hogy hím ivarsejtkeiket ingyenesen (a társadalombiztosítás terhére) lefagyaszthassák kriobankokban – jelentette be az orosz egészségügyi minisztérium, miután „meghallotta” a katonák családjait képviselő ügyvédek panaszát.

Emellett a katonák és partnerük ingyenes termékenységi kezelésre is jogosultak lesznek. Arról nem szól a közlemény, hogy mi indokolja ezt a juttatást, de feltételezhetően a „speciális katonai műveletnek” nevezett agresszióban megsérült, és nemzőképességüket elvesztő veteránok termékenységi problémáit előzik meg ezzel.

Természetesen nem ismert, hogy az agresszió során pontosan hány orosz és ukrán katona halt meg vagy sérült meg úgy, hogy a jövőben képtelen lesz gyermeket nemzeni. Az Egyesült Államok százezer fölé teszi mind az orosz, mind az ukrán halottak számát. De nem csak ők hiányoznak az orosz lakosságból, hiszen miután Putyin szeptemberben bejelentette 300 ezer tartalékos mozgósítását, a besorozással fenyegetett férfiak közül több százezren távoztak külföldre.

(CNN)

Címkék: ukrajnai háború