Az orosz külügyminiszter egyszerre zsidózta és hitlerezte Zelenszkijt

Az orosz külügyminiszter egyszerre zsidózta és hitlerezte Zelenszkijt

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter Moszkvában 2022. január 14-én (Fotó: MTI/EPA/Makszim Sipenkov)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Hitlerben volt „zsidó vér” is előkerült Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy olasz televíziónak adott interjújában, tudósít a Haaretz. Lavrov Volodimir Zelenszkij ukrán elnökről szólva fejtette ki azt a gondolatmenetét, miszerint az a körülmény, hogy Zelenszkij történetesen zsidó, még nem teszi semmissé azt, hogy Ukrajnában nácik garázdálkodnak, hiszen „Adolf Hitlerben is volt zsidó vér”.

Lavrov állítása szerint az Egyesült Államok és Kanada „neonáci alegységeket” képzett ki, és most ezek irányítják az ukrán hadsereget, például a mariupoli Azovsztal acélműben magukat tartó ukrán egységet. Szerinte megjelent bizonyítékok támasztják alá, hogy az amerikaiak és különösen a kanadaiak vezető szerepet játszottak az ultraradikális, nyíltan neonáci katonák kiképzésében. Rejtély, hogy milyen „bizonyítékokra” utalt.

Hétfőn Yoaz Hendel, az izraeli kommunikációs miniszter elítélte azt a történészek által ezerszer cáfolt téveszmét, miszerint Hitler zsidó lett volna, és azt mondta, hogy ennek kizárólag az oroszok szörnyű ukrajnai tetteinek igazolása volt a célja. Lavrov szerint Zelenszkij elősegíthetné a béke ügyét, ha nem adna utasítást több „bűncselekményre” a „náci katonáinak”.

(via 444)