Az oroszok a „nagyon közeli” herszoni csatára figyelmeztetnek

Az oroszok a „nagyon közeli” herszoni csatára figyelmeztetnek

Zaporizzsjai orosz légitámadás (Fotó: Defence of Ukraine/Twitter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kirill Stremuszov, a herszoni régió orosz által odaültetett „vezetője” a Telegramon jelentette be az elmúlt éjszak, hogy a Herszon (felszabadításáért) vívott csata a nagyon közeli jövőben megkezdődhet. Azt tanácsolja, hogy a civilek hagyják el a térséget, különben „szükségtelen kockázatnak” teszik ki magukat.

Eközben az ukrajnai agressziót vezető új orosz parancsnok is arról számolt be, hogy a megszállás alatt tartott herszoni régióból „áttelepítik” a civileket, mert a katonai szituáció „feszült”. Szergej Szurovikin a kinevezése óta adott első televíziós interjújában elismerte, hogy az ukránok folyamatosan támadják az orosz állásokat, és a helyzet Herszon város környékén a legnehezebb (már az orosz megszállóknak).

Egy másik, oroszok által odahelyezett parancsnok közben bejelentette, hogy az erőik állítólag visszavertek egy ukrán támadást, amelynek célja a zaporizzsjai atomerőmű visszavétele volt. Vlagyimir Rogov azt állítja, hogy nagy számú ukrán kommandós próbált partra szállni az erőmű közelében, de visszaverték a támadást.

 

Címkék: ukrajnai háború