Moszkva azt állítja, hogy egy amerikai atomtengeralattjáró behatolt Oroszország területi vizeire

Moszkva azt állítja, hogy egy amerikai atomtengeralattjáró behatolt Oroszország területi vizeire

Képünk csak illusztráció! A Seawolf-osztályú USS Connecticut atommeghajtású tengeralattjáró (SSN 22) 2012 áprilisában megérkezik a Seattle melletti Kitsap haditengerészeti bázisra, miután befejezte a négy hónapos bevetést a Csendes-óceán nyugati régiójában (Fotó: U.S. National Archives)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Behatolt egy amerikai atomtengeralattjáró Oroszország területi vizeire a Távol-Keleten, a Kuril-szigetek térségében – közölte szombaton az orosz védelmi minisztérium.

A moszkvai tájékoztatás szerint az amerikai haditengerészet Virginia osztályú nukleáris meghajtású tengeralattjárója magyar idő szerint szombat délelőtt sértette meg Oroszország területi vizeit.

A csendes-óceáni orosz flotta Saposnyikov marsall nevű hajója felszólította az amerikai harci járművet, hogy emelkedjen a felszínre, amely azonban ezt megtagadta.

Ezt követően az orosz romboló távozásra kényszerítette az amerikai tengeralattjárót, amely teljes sebességgel elhagyta az orosz területi vizeket. (MTI)