Az oroszok kiszorították az ukránokat Szjevjerodoneck belvárosából

Az oroszok kiszorították az ukránokat Szjevjerodoneck belvárosából

A szinte teljesen lerombolt Szjevjerodonecki Azot vegyi gyár (Fotó: Telegram)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ukrán vezérkar hétfő reggeli közlése szerint az ukrán hadsereget kiszorították az orosz erők Szjevjerodoneck belvárosából - számolt be az MTI.

A kelet-ukrajnai városért hetek óta ádáz harcok folynak. Az ukrán hadseregnek a Facebookon közzétett tájékoztatása szerint az oroszok tüzérségi támogatással támadást indítottak, és részleges sikereket értek el a város központjában, ahonnan az ukrán erők kénytelenek voltak visszavonulni. Az összecsapások folytatódnak – tették hozzá.

Szerhij Hajdaj Luhanszk megyei kormányzó is megerősítette, hogy az ukránokat kiszorították Szjevjerodoneck belvárosából. „Az utcai harcok még tartanak, az oroszok folytatják a város lerombolását” – írta a kormányzó a Facebookon. Hozzátette azt is, hogy az orosz erők bombatámadásainak célpontja volt a szjevjerodonecki Azot vegyi üzem, ahol civilek is rejtőzködnek. A csapások a város szennyvíztisztító üzemeit is érintették – közölte Hajdaj.

A kormányzó beszámolt arról is, hogy a szomszédos Liszicsankban három civil, köztük egy hatéves fiú meghalt az utóbbi 24 óta légicsapásaiban.