Az oroszok néhány óra alatt elkapkodták a repülőjegyeket a mozgósítás hírére

Az oroszok néhány óra alatt elkapkodták a repülőjegyeket a mozgósítás hírére

Vlagyimir Putyin orosz elnöknek a nemzethez intézett televíziós beszédét nézi egy nő Moszkvában 2022. szeptember 21-én (Fotó: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elkapkodták a repülőjegyeket az Oroszországból repülőkre szóló jegyeket Vlagyimir Putyin orosz elnök részleges mozgósításról szóló javaslata után – számolt be a Reuters. A 24.hu szemléje szerint a televíziós beszéd felébresztette a félelmet a lakosságban, hogy egyes harcképes korú férfiaknak megtiltják a kiutazást Oroszországból.

Közben a Google Trends adatai szerint megugrott az Aviasalesre irányuló keresések száma is, amely Oroszország legnépszerűbb repülőjegy-értékesítő weboldala. Ennek adatai szerint a Moszkvából a törökországi Isztambulba és az örményországi Jerevánba induló járatokra máris elfogytak a jegyek. A két fővárosba egyébként vízum nélkül utazhatnak az oroszok. A Newsweek szerint a legtöbbet keresett kifejezések között szerepel az is, hogy miként lehet elhagyni Oroszországot. Erről a Hvg.hu írt.