Az oroszok szerint közel ezer katona adta meg magát Mariupolban

Az oroszok szerint közel ezer katona adta meg magát Mariupolban

Füst száll a magasba a mariupoli Azovsztal acélmű területén egy orosz támadás során 2022. május 4-én (Fotó: MTI/AP/Alekszej Alekszandrov)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az elmúlt huszonnégy órában 694, hétfő óta pedig 959 harcos adta meg magát a mariupoli Azovsztal erőműnél – jelentette ki szerdán az MTI beszámolója szerint Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője.

Állítása szerint az Azov nacionalista alegység fegyveresei, illetve a magukat az acélműben elbarikádozó katonák közül egyre többen adják fel az ellenállást. A 959 közül közül 80, a 694-ből 29 a sebesült.

Oroszország azt állítja továbbá, hogy 270 ukrán katonát öltek meg, továbbá ötvennégy egységnyi harci fegyverzetet szereztek meg egy éjszak a alatt.

A fenti állításokat eddig nem erősítette meg független forrás.

Az acélműveknél hosszú hetek óta zajlik a csata, Mariupolban lényegében ez az utolsó olyan objektum, amit tudnak tartani az ukránok az orosz katonákkal szemben.