Az oroszok szerint sikerült megakadályozniuk az Iszlám Állam terrortámadását

Az oroszok szerint sikerült megakadályozniuk az Iszlám Állam terrortámadását

Az Iszlám Állam (ISIS) zászlaja (Forrás: Shutterstock)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Őrizetbe vették a dél-oroszországi Sztavropolban az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet egyik követőjét, aki merényletet tervezett a helyi közlekedési infrastruktúra egyik létesítménye ellen – közölte hétfőn az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) közönségkapcsolati központja.

Az FSZB közleménye szerint a gyanúsított az iszlamista terrorszervezet külföldről érkezett utasításai alapján cselekedett. A merényletre készülő férfi lakásán házi készítésű pokolgép összeszereléshez szükséges robbanóanyagot és „roncsoló elemeket” találtak. – A fogvatartott beismerő vallomást tett – tájékoztatott a biztonsági szolgálat. Terrorcselekmény előkészítése címén indult ellene eljárás.

Csütörtökön az FSZB azt közölte, hogy az Ukrajnától 2014-ben elcsatolt Krím félszigeten hiúsított meg IÁ-terrorcselekményt, és Szimferopolban őrizetbe vett egy orosz állampolgárt, aki a krími tatár iszlám önkéntes zászlóalj vezetőinek utasítására vasúti sínek felrobbantására készült. A zászlóalj részt vesz az orosz hadsereg elleni harcokban Ukrajnában.

Múlt hétfőn az FSZB az észak-kaukázusi Karacsáj-Cserkesz Köztársaság székvárosában, Cserkesszkben vett őrizetbe három orosz állampolgárt, akit szintén azzal gyanúsított meg, hogy az Iszlám Állam megbízásából készített elő merényletet.

(MTI)

Címkék: Iszlám Állam