Az ukrán kormány tanácsadója szerint májusra érhet véget a háború

Az ukrán kormány tanácsadója szerint májusra érhet véget a háború

Gyalogosok kiégett járművek roncsai mellett egy ellenőrzőponton a Kijev szomszédságában lévő Brovariban március 1-jén (Fotó: MTI/AP/Efrem Lukackij)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Olekszij Aresztovics, az ukrán kormány tanácsadója arra számít, hogy legkésőbb májusban, május elején megkötik a békemegállapodást, mert Oroszország kifogy az invázió fenntartásához szükséges forrásokból – írja a The Guardian.

– Szerintem legkésőbb májusban, május elején meg kell kötni a békeszerződést, talán jóval korábban, meglátjuk, a legkésőbbi lehetséges időpontokról beszélek – mondta a tanácsadó, aki szerint útelágazáshoz érkezett a háború. „Vagy nagyon gyorsan, egy-két héten belül megkötik a békemegállapodást csapatkivonással és mindennel együtt, vagy az oroszok megkísérelnek szíriai erőket toborozni, és ha őket is elsöpörjük, akkor április közepéig vagy április végéig lesz megállapodás” – tette hozzá.

A Pentagon már korábban is állította, hogy Oroszország szíriaiakat próbál toborozni az ukrajnai harcra – bár ezt nem sikerült bizonyítani. Aresztovics személyesen nem vesz részt az Ukrajna és Oroszország közötti tárgyalásokon, amelyek kedden folytatódnak, miután hétfőn nem sikerült érdemi előrelépést tenni.

A háborúról szóló percről percre közvetítésünket itt olvashatja!