Az ukrán külügy szerint hálás lehet Orbán Viktor azért, hogy a háború nem érte el Magyarország határait

Az ukrán külügy szerint hálás lehet Orbán Viktor azért, hogy a háború nem érte el Magyarország határait

Volodimir Zelenszkij videóüzenete 2022. március 18-án (Fotó: UNIAN)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktornak nincs oka azt állítania, hogy a választások megnyerése útján meg kellett küzdenie Volodimir Zelenszkijjel is – jelentette ki hétfői közleményében az ukrán külügy. A magyar kormányfő ugyanis vasárnap esti győzelmi beszédében ismét Brüsszelt, illetve Zelenszkijt kritizálta, miután előzőleg az ukrán elnök is bírálta, Putyin-barátsággal vádolta őt.

Orbán Viktor beszédében azért is emlékezetesnek nevezte a győzelmüket, mert most kellett „a legnagyobb túlerővel megküzdeni”. – A baloldal itthon, a nemzetközi baloldal körös-körül, a brüsszeli bürokraták, a Soros-birodalom minden pénze és szervezete, a nemzetközi fősodratú média és a végén még az ukrán elnök is – sorolta.

A külügy szerint „Ukrajna külügyminisztériuma tiszteletben tartja a magyar emberek akaratát az országgyűlési választásokon. Ugyanakkor Orbán Viktor miniszterelnöknek nincs oka azt állítani, hogy a választások megnyerése útján meg kellett küzdenie Ukrajna elnökével”. 

Az ukrán külügy szerint Zelenszkij valójában nem vett részt a magyarországi kampányban, hiszen most fontosabb számára, hogy az orosz agresszióval küzdjön.

A külügy szerint hálás lehet Orbán Viktor azért, hogy a háború nem érte el Magyarország határait, ez pedig az ukrán emberek hősiességének köszönhető, miután visszatartották az erőszakosan támadó oroszokat. „Ukrajna biztonsága nélkül Magyarországon sem lesz biztonság. Országunk az ukrán társadalom szerves részét képező ukrán magyarok hazája, akiknek identitását nagyra értékeljük”, folytatódott a közlemény. 

Választási hírfolyamunkat itt olvashatja!