Bandába verődött fiatalok a milánói dóm előtt nőket bántalmaztak szexuálisan szilveszterkor

Bandába verődött fiatalok a milánói dóm előtt nőket bántalmaztak szexuálisan szilveszterkor

Szilveszter este a milánói Dóm téren (Forrás: Youtube)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A 2016-os kölni incidensekhez hasonló támadássorozat zajlott le a milánói főtéren szilveszter éjszakáján: a Corriere della Sera információi szerint bandába verődött, arabul beszélő fiatalok bántalmaztak szexuálisan legalább kettő német lányt.

A lányok hazatérve panaszt tettek a német rendőrségen, mondván: segítséget kértek az olasz csendőröktől, de ők nem tettek semmit. A támadás legalább 10 percig tartott, a csoportosan fellépő, arabul beszélő fiatalok fogdosták a lányokat, egyikük a földre is esett. 

Az elmondásuk szerint teljesen körbe vették őket, ők nem tudtak menekülni, és nagyjából harminc ember fogdosta őket „mindenhol". Sikítottak, de senki sem segített. Az incidensről készített videón annyi látszik, hogy fiatal férfiak egy csoportja tolakodik, és valakiket (feltehetően az áldozatokat) követnek.

Beppe Sala milánói polgármester elítélte a támadást: „A Dóm téren szilveszter éjjelén elkövetett támadás nagyon súlyos, és nem méltó városunkhoz. A biztonságért felelős tanácsnokkal, Marco Granellivel együtt szoros kapcsolatban vagyunk a rendőrséggel, amely fáradhatatlanul dolgozik e gyűlöletes cselekedet elkövetők azonosításán, és bízunk a nyomozás sikerében."