Baptista Szeretetszolgálat: Tíz túlélőt találtunk

Baptista Szeretetszolgálat: Tíz túlélőt találtunk

Túlélőt mentenek a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai Törökországban
(Fotó: Baptista Szeretetszolgálat/Szilágyi Béla)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Helyzetjelentést adott a közösségi médiában Törökországból, a súlyos földrengés helyszínéről a Baptista Szeretetszolgálat: mentőcsapatuk eddig tíz embert talált meg a romok alatt a szír határ közelében fekvő Antakyában.

A szervezet a Törökországot és Szíriát sújtó földrengés túlélőinek mentésére küldött kutató-mentő és egészségügyi csapatot Törökországba. Hétfő éjjel 19 fő és nyolc mentőkutya indult útnak, kedden délután már munkába állt a tűzoltókból, mentőápolókból, orvosokból, kutyás mentőkből álló csapat.

A kutyák és hőkamerák segítségével kutatnak romok alá rekedt emberek után, eddig tíz túlélőt találtak. Kettőt közülük saját maguk mentettek ki, kettőt pedig egy török mentőcsapattal közösen hoztak ki a romok alól. 

Azt már szerda délelőtt közölte a szeretetszolgálat, hogy az elsőként kimentett két túlélő egy 22 éves nő és egy szintén 22 éves férfi volt.

Mint a Baptista Szeretetszolgálat jelenleg is a terepen dolgozó elnöke, Szilágyi Béla a helyszínen készült Facebook-bejelentkezésben elmondta: a háta mögött lévő összeomlott épületből ezekben a pillanatokban két személy, egy idős pár kimentése zajlik.