Békefórumra utazott Novák Katalin, találkozott Sarkozyvel is

Békefórumra utazott Novák Katalin, találkozott Sarkozyvel is

Novák Katalin és Nicolas Sarkozy (Fotó: Facebook/Novák Katalin)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Emmanuel Macron meghívására érkezett Párizsba Novák Katalin, az államfő egy nemzetközi békefórumon vesz részt. Előtte találkozott még Nicolas Sarkozy volt francia elnökkel is, vele többek közt arról tárgyalt, „mekkora szüksége van Európának és a világnak Magyarország hídszerepére”. A köztársasági elnök a Facebook-oldalán azt írta, a magyarok nemcsak földrajzilag vannak kelet és nyugat között, de értjük is az eltérő nemzeteket, embereket, valamint tudunk közvetíteni közöttük.

Novák Katalin nemrég Kanadában is járt, itt találkozott Ontario miniszterelnökével, Doug Forddal, továbbá Jordan B. Peterson jobboldali sztárpszichológussal. Az államfő köszönetet mondott Ontario kormányának és törvényhozásának, amiért a kormánypárt kezdeményezésére törvénye iktatta, hogy minden év októbere legyen a magyar örökség hónapja.

Az államfő nemrégiben Torontóban találkozott Karikó Katalinnal is,aki nemrég megkapta Kanada fontos orvosbiológiai kitüntetését, a Gairdner-díjat.