Békés célú űrtevékenységben működünk együtt Mexikóval

Békés célú űrtevékenységben működünk együtt Mexikóval

Szijjártó Péter és mexikói kollégája, Marcelo Ebrard Casaubón Mexikóvárosban a magyar miniszter 2019-es mexikói látogatásakor (Fotó: MTI/KKM/Mitko Sztojcsev)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Oktatási és űrkutatási együttműködési megállapodást írt alá Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Marcelo Ebrard mexikói külügyminiszterrel – tájékoztatta Mexikó budapesti nagykövetsége pénteken az MTI-t.

A közlemény szerint a két miniszter – akik New Yorkban az ENSZ közgyűlésén vesznek részt – munkamegbeszélést folytatott, és abban állapodtak meg, hogy Magyarország a Stipendium Hungaricum program keretében évente negyven ösztöndíjat adományoz olyan mexikói fiataloknak, akik magyar intézményekben szeretnének tanulni.

– Megállapodásban rögzítették azt is, hogy Magyarország és Mexikó együttműködik „békés célú űrtevékenységben”, a „világűr feltárása érdekében” információt cserél és közös technológiai fejlesztésekben is részt vesz – olvasható a közleményben.