Belarusz felkészült az orosz és ukrán tárgyalódelegációk fogadására

Belarusz felkészült az orosz és ukrán tárgyalódelegációk fogadására

Az ukrán-orosz tárgyalás helyszíne (Fotó: belorusz külügyminisztérium)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A belarusz hatóságok bejelentették, hogy előkészítették a helyszínt az ukrán és az orosz tárgyalódelegációk fogadására. Ukrajna beleegyezett, hogy delegációt küld az ukrán–belarusz határhoz közeli helyszínre.

A helyzetet árnyalja, hogy a hírszerzési jelentések szerint Aljakszandr Lukasenka belarusz elnök hamarosan belarusz erőkkel is megtámadja Ukrajnát, az orosz inváziós erők támogatásaként. Az orosz csapatok már eddig is támadták Ukrajnát Belarusz területéről. 

A belarusz külügyminisztérium fényképet is közölt a tárgyalásra előkészített teremről, orosz, belarusz és ukrán zászlókkal. A külügyminisztérium szóvivője szerint a tárgyalások azonnal megkezdődnek, amint a két delegáció megérkezik a találkozási pontra.

Az ukrán elnök, Volodinim Zelenszkij előzőleg közölte, hogy nem fűz sok reményt a tárgyalásokhoz, és nem fog semmilyen területi engedményt adni az oroszoknak, de nem utasítja vissza a tárgyalási ajánlatot, mert minden alkalmat meg kell ragadni, ami esetleg a háború befejezését hozhatja.

 

Címkék: ukrajnai háború