Betiltanák a szakállt a skót rendőrségnél, nagy a felháborodás

Betiltanák a szakállt a skót rendőrségnél, nagy a felháborodás

Képünk csak illusztráció! A Black lives matter (Fekete életek számítanak) mozgalom támogatóinak egyike áll a rendőrsorfal előtt a Glasgowban rendezett tüntetésen 2020. június 20-án. (MTI/EPA/Robert Perry)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A skóciai rendőrök jogi lépésekkel fenyegetőznek, mert egy új politika jegyében a hónap végére betilthatják számukra a szakáll viselését – írta meg a Sky News. A rendelkezés több száz alkalmazottat kényszeríthet arra, hogy leborotválja arcszőrzetét. A rendőrség szerint a lépés célja az, hogy megvédjék azokat a kollégákat, akik a „frontvonalban” teljesítenek szolgálatot, mivel az ottani szabályozás értelmében – különösen az utcán, tűzesetnél, balesetnél vagy egyéb incidensnél – továbbra is FFP3-as védőmaszkot kell viselniük. Mivel a maszkok szorosan illeszkednek az arcra, a szakáll viselése nem segíti elő a helyes használatát – érvelnek az intézkedés kiötlői. A tilalom alól lehetnek kivételek, többek között vallási, kulturális, fogyatékossági vagy egészségügyi okokból.

A skóciai rendőrség a londoni Metropolitan Police után az Egyesült Királyság második legnagyobb létszámú rendőrsége, több mint 23 ezren dolgoznak ott. A rendőrtiszteket képviselő Skót Rendőrszövetség megerősítette, hogy négy munkavállaló máris pert indított a munkaügyi bíróságon. David Kennedy főtitkár a Sky Newsnak nyilatkozva elmondta: „A szövetséget az ügy kapcsán elárasztották a tisztek panaszai.” 

 

Címkék: Skócia, szakáll