Biden bejelentette: Amerika betiltja az orosz kőolaj-, földgáz- és szénimportot

Biden bejelentette: Amerika betiltja az orosz kőolaj-, földgáz- és szénimportot

Joe Biden amerikai elnök beszél az amerikai kezdeményezésû, videokapcsolaton keresztül zajló nemzetközi klímavédelmi csúcstalálkozón a washingtoni Fehér Ház Keleti termében 2021. április 22-én (Fotó:
MTI/AP/Evan Vucci)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Egyesült Államok betiltja az orosz kőolaj-, földgáz- és szénimportot, ezzel újabb nyomást gyakorolva Moszkvára az ukrajnai invázió megtorlásaként - jelentette be kedden, a Fehér Házban elmondott beszédében Joe Biden amerikai elnök.

– Ma bejelentem, hogy az Egyesült Államok az orosz gazdaság fő ütőerét veszi célba. Betiltjuk az orosz kőolaj, földgáz és valamennyi energiahordozó importját – fogalmazott Biden. – Ez azt jelenti, hogy többé nem fogadjuk az orosz kőolajat az Egyesült Államok kikötőiben, és az amerikaiak újabb erőteljes csapást mérnek Putyin hadigépezetére – tette hozzá az elnök.

Biden bejelentette, hogy az újabb szankcióknak „az Egyesült Államokban is meglesznek a költségei”. Az elnök úgy fogalmazott: „a szabadság védelme nekünk is pénzbe fog kerülni”. Felhívta a figyelmet, hogy a törvényhozás demokrata párti és republikánus képviselői is elfogadták ezt és egyetértettek abban, hogy „ezt meg kell tennünk”.

(MTI)