Biden csapatszemlét tartott

Biden csapatszemlét tartott

Joe Biden beszédet mond, miután az Egyesült Államok 46. elnökeként letette hivatali esküjét a törvényhozás washingtoni épületének, a Capitoliumnak a nyugati homlokzatánál tartott beiktatási ünnepségen 2021. január 20-án (Fotó: MTI/EPA/Pool/Jonathan Ernst)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Már aláírt három, technikai jellegű törvénytervezetet szerdai beiktatása után Joe Biden, az Amerikai Egyesült Államok új elnöke. Ezután szenátusi és képviselőházi vezetőktől vették át Kamala Harris alelnökkel közösen a hagyományos jelképes ajándékokat, így például Lenox-vázákat és a beiktatáskor készült fényképeket. A tradíciók szerint az új elnök és alelnök a kongresszusi képviselőkkel együtt díszebéden szokott részt venni a beiktatási ceremónia részeként, a koronavírus-járvány miatt azonban ezt a programot elvetették.

A Capitoliumból való távozáskor a hagyományoknak megfelelően Joe Biden és Kamala Harris díszszemlét tartott, majd elindultak az arlingtoni nemzeti temetőbe, hogy megkoszorúzzák az ismeretlen katona sírját. A temetőhöz vezető utat a 46-os rendszámmal ellátott elnöki limuzinnal tették meg.

A békés hatalomátadás jegyében mindegyik programon részt vesznek a kongresszus demokrata és republikánus vezetői is. A koszorúzáson pedig ott lesz három korábbi elnök is: Bill Clinton, George W. Bush és Barack Obama. Mint semmilyen szerdai programon, így ezen sem vesz részt ott Donald Trump.