Biden és Harris a Time-év emberei

Biden és Harris a Time-év emberei

Joe Biden, az amerikai Demokrata Párt elnökjelöltje, volt alelnök, Kamala Harris demokrata párti alelnökjelölt társaságában mond beszédet a Delaware állambeli Wilmingtonban 2020. november 5-én (Fotó: MTI/AP/Carolyn Kaster)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az amerikai Time magazin minden évben megválasztja az év emberét. Idén – nem túl nagy meglepetésre – Joe Biden megválasztott elnököt és Kamala Harris megválasztott alelnököt választották e címre.

Az indoklás szerint a páros – Donald Trump demokrata kihívói – megváltoztatták Amerika történetét azzal, hogy „megmutatták, az empátia erői nagyobbak, mint a megosztottság dühöngése”, írja a CNN.

Az év üzletembere Eric Yuan, a Zoom vezérigazgatója lett. A vidokonferencia-szolgáltatás a karantén álátti kommunikáció alappillérévé vált, és a zoomolás már igeként is terjed a videobeszélgetés szinonimájaként.

A Time 1927 óta választja meg az év emberét. Tavaly Greta Thunberget, a svéd klímaaktivistát választották.