Biden figyelmeztette Putyint: ne használjon taktikai atomfegyvert

Biden figyelmeztette Putyint: ne használjon taktikai atomfegyvert

Joe Biden amerikai elnök beszédet mond a varsói Király Vár előterében 2022. március 26-án (Fotó: MTI/AP/Evan Vucci)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Joe Biden a CBS-nek adott interjújában figyelmeztette Vlagyimir Putyint, hogy ne használjon vegyi vagy taktikai atomfegyvereket Ukrajnában – írja a The Guardian.

Az amerikai elnök a következőket felelte arra a kérdésre, hogy mit mondana Putyinnak, ha ilyesmiben törné a fejét: „Ne, ne, ne. Úgy megváltoztatod ezzel akkor a háború arculatát, mint amit a második világháború óta nem láttunk.” Mint hozzátette, ez esetben Oroszország még nagyobb pária lesz a világban mint valaha.

Arra a kérdésre nem akart válaszolni, milyen következményekkel járna, ha valóban atomfegyvereket vetne be Moszkva. „Gondolja, hogy elmondanám, ha pontosan tudnám, hogy mi lenne az? Természetesen nem fogom megmondani” – mondta, egyúttal nyomatékosítva, garantáltan lennének következmények. – A tettük mértékétől függ az is, hogy milyen válasz fog rá érkezni – jelentette ki.