Bizarr útfestések ellen tiltakoznak egy angol városban

Bizarr útfestések ellen tiltakoznak egy angol városban

Újfajta útfestés Clevedonban

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy angliai tengerparti város, Clevedon több mint hatezer lakosa írt alá petíciót a tavaly ősszel alkalmazni kezdett, új közlekedési rendszer és a hozzá tervezett útburkolati jelzések ellen, írja a BBC News. A változtatások célja az volt, hogy a gyalogosok elsőbbséget élvezzenek a sétányon közlekedő kerékpárosokkal szemben. Még inkább pedig az, hogy összekössék Clevedont és Weston-super Mare-t egy járműveket lassító, 13 mérföldes szakaszon, oly módon, hogy a járókelőkén és a biciklisekén túl, leválaszthatóvá tesznek egy harmadik, lovaglásra szánt sávot is.  

A brit országos autóklub, a RAC közlekedésbiztonsági szóvivője, Simon Williams szerint azonban ez az egyik legfurcsább, biztonsági kockázatot is jelentő útterv, amit valaha láttak. Az eddig elkészült, aszfalton ide-oda tekeredő hullámszerű vonalak immár kiegészültek egy karikával, amiről a North Somerset-i tanács azt mondta, hogy ez egy innovatív körforgalmi elrendezés része. A helyiek több szempontból is indokolatlannak és ártalmasnak vélik az átalakítást, mivel parkolóhelyeik, valamint tengerparti vállalkozásaik láthatják majd kárát a sávosításnak. Nem utolsó sorban pedig, balesetveszélyesnek tartják.