Bizonyos csoportok számára kötelezővé tenné az oltást a szerb elnök

Bizonyos csoportok számára kötelezővé tenné az oltást a szerb elnök

Aleksandar Vucic szerb elnök és Jens Stoltenberg NATO-főtitkár (a képen nem látható) sajtóértekezletet tart megbeszélésüket követően a védelmi szervezet brüsszeli székházában 2021. május 17-én. MTI/EPA/AFP pool/John Thys

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A lakosság bizonyos csoportjainál, például az egészségügyi dolgozók esetében kötelezővé tenné a koronavírus elleni oltakozást Aleksandar Vucic szerb elnök, de hozzátette, mivel a szerb alkotmány nem teszi lehetővé, hogy megsértsék ezzel az emberi jogokat, így továbbra is mindenkinek csak ajánlani lehet, hogy oltassa be magát.

Egészségügyi szakemberek szerint a kollektív immunitáshoz a nagykorú lakosság legalább 80 százalékát be kellene oltani, egyelőre azonban még az 50 százalékot sem érte el a beoltottak aránya – írta honlapján a szerbiai közszolgálati televízió csütörtökön.

A regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma Szerbiában csütörtökre 125-tel 717 937-re, Koszovóban 12-vel 107 436-ra, Észak-Macedóniában 18-cal 155 841-re, Montenegróban 24-gyel 100 543-ra, Bosznia-Hercegovinában pedig 27-tel 205 201-re növekedett.

A járvány halálos áldozatainak száma az utóbbi 24 órában Szerbiában eggyel 7077-re, Bosznia-Hercegovinában pedig kettővel 9716-ra növekedett. A térség többi országában nem volt halálos áldozata a kórnak az elmúlt napon, így Koszovóban 2266, Észak-Macedóniában 5487, Montenegróban pedig 1621 maradt a halottak száma. (MTI)

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Friss lapszámunk

Engem már nem lehet betiltani – Magyar Hang-ajánló

Engem már nem lehet betiltani – Magyar Hang-ajánló

Interjú Bródy Jánossal, Orosz Annával, Tóth Gabival, Kemenesi Gáborral és Szakonyi Károllyal. Uradalom állami pénzből a Nyírségben. A Burkáéktól visszakövetelt pénz nyomában. Keresse a friss Magyar Hangot,  Bűvös Szakács-melléklettel!

Hirdetés

Támogasson minket!

Keresés

Csatlakozzon hozzánk Patreonon

Árnyék podcast: Mék Hungary grét agén