Blikk: letartóztattak egy magyar diplomatát Ghánában

Blikk: letartóztattak egy magyar diplomatát Ghánában

A accrai nemzetközi repülőtér 3-as terminálja (Fotó: Sm105/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A ghánai rendőrség letartóztatta a helyi magyar nagykövetség egyik diplomatáját gondatlan és meggondolatlan vezetés vétsége miatt az accrai repülőtér környékén – állítja cikkében a Blikk. A lap szemtanúk beszámolójára hivatkozva azt írja, a repülőtér elkerülő szakaszán közlekedési szolgálatot teljesítő rendőrök állították meg a magyar diplomatát, aki egy diplomata rendszámú Toyota RAV 4 típusú gépkocsit vezetett, mert megszegte az ország közúti közlekedési szabályait.

Az esetről egy helyi hírportál számolt be. A GhanaWeb nevű honlap cikke szerint a diplomata állítólag letartóztatása után percekig ellenállt annak, hogy a rendőrőrsre vigyék. Ellenállása során a portál szerint a letartóztatást végző rendőrök megjegyezték, hogy a diplomatát már többször figyelmeztették ugyanezért a magatartásért. A cikk szerint diplomatát azóta szabadon engedték, miután az ügyet a diplomáciai gyakorlatnak megfelelően a külügyminisztériumhoz továbbították. A helyi rendőrség hivatalosan még nem nyilatkozott az ügyről.

FRISSÍTÉS!

A külügy a Magyar Hang megkeresésére cáfolta a letartóztatás hírét. Annyit közöltek, hogy valóban volt egy rendőri intézkedés, de az a vizsgálat szerint jogellenes volt és a diplomata szabadon távozhatott.