Boris Johnson „eltökéltebb mint valaha” Ukrajna támogatását illetően

Boris Johnson „eltökéltebb mint valaha” Ukrajna támogatását illetően

Boris Johnson brit miniszterelnök a koronavírus-járvány megfékezését célzó korlátozások további jelentős enyhítéséről tart sajtóértekezletet a londoni kormányfői rezidencián, a Downing Street 10-ben 2021. május 10-én (Fotó: MTI/AP/Getty/Pool/Dan Kitwood)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szombat délután telefonbeszélgetést folytatott Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Boris Johnson brit miniszterelnökkel. Johnson még több gazdaság, humanitárius és katonai segítséget ígért Ukrajnának.

Boris Johnson arról biztosította Zelenszkijt, hogy „eltökéltebb mint valaha” Ukrajna megerősítésében, és Putyin bukásának biztosításában. Az Egyesült Királyság Ukrajna egyik legnagyobb katonai támogatója Európában. Eddig már több mint 5000 tankelhárító rakétát, öt légvédelmi rendszert, több mint száz egyéb rakétát, 4,5 tonna plasztik robbanóanyagot küldtek, a brit védelmi miniszter szerint.

Zelenszkij tájékoztatta Johnsont a kelet-ukrajnai ádáz harcokról, és Mariupol folytatódó ostromáról. Johnson a támogatásáról biztosította az ukránok önvédelmi harcát.

 

Címkék: ukrajnai háború