Boris Johnson felfüggesztené a parlament működését?

Boris Johnson felfüggesztené a parlament működését?

Boris Johnson (Fotó: Boris Johnson/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tovább bonyolódik és lassan tragikomédiába csap át az Egyesült Királyság távozása az Európai Unióból (EU). Boris Johnson nemrégiben megválasztott brit kormányfő ugyanis hamarosan levélben kéri II. Erzsébet királynőt, hogy szeptember és október közepe között függessze fel a törvényhozás működését – olvasható a BBC hírében.

A kormányfő ezzel szeretné megakadályozni a képviselőket, hogy olyan határozatot fogadjanak el, amely megtiltja Nagy-Britannia megállapodás nélkül lépjen ki az EU-ból.

A hírre Boris Johnson is reagált. A brit parlament alsóházának képviselőit levélben megkeresve azt írta, eszében sincs megakadályozni, hogy a képviselők beleavatkozzanak a brexit folyamatába.

A híradások szerint egyébiránt Johnson az intézkedést azért javasolja, mert új, az egészségügyet, a közbiztonságot és más fontos ügyeket a középpontba helyező törvénycsomagot szeretne elkészíteni és előterjeszteni. Elképzelése szerint október 14-én kezdené meg újra a munkát a törvényhozás a Királynő Beszédével, vagyis ekkor mutatnák be a parlament új munkarendjét.