Boris Johnson Kijevben további támogatásáról biztosította Zelenszkij ukrán elnököt

Boris Johnson Kijevben további támogatásáról biztosította Zelenszkij ukrán elnököt

Dicsőség Ukrajnának-felirat a King's College kápolna tornyai között Cambridge-ben (Fotó: Cambridge University Press Bookshop/Twitter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Boris Johnson brit miniszterelnök Kijevbe látogatott, ahol találkozott Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel. Egyben arra figyelmeztetett, hogy nem szabad engedni, hogy az ukrán ügy támogatása kifáradjon a Nyugat országaiban. „Az ororszok centiről centire bedarálják az országot, ezért fontos kimutatnunk, amit tudunk: hogy Ukrajna győzhet, és győzni is fog” – mondta Johnson.

Johnson elmondta, hogy Ukrajnában kéne rendezni a 2023-as eurovíziós dalfesztivált, bár a szervezők arról tárgyalnak, hogy a háború miatt áthelyezik az eseményt az Egyesült Királyságba. A verseny hagyományai szerint mindig abban az országban tartják a következő évi eseményt, amelyik versenyzői nyernek a versenyen (és idén az ukránok nyertek).

Zelenszkij elnök a déli Mikolajiv városba látogatott a Fekete-tenger partjára. Ott megtekintett egy súlyosan megrongálódott kormányzati épületet, amit orosz rakétatalálat ért, és a helyi tisztviselőkkel tárgyalt a helyreállításról, a vízellátásról, a mezőgazdasági termények exportjáról.

A Cambridge-i Egyetem részeként működő King's College kápolnájának két tornya közé Ukrajnát támogató molinót feszítettek ki ismeretlenek. A molinón a Slava Ukraini (Dicsőség Ukrajnának) felirat olvasható az ukrán zászló mellett. Az egyetem közleményében kifejezte, hogy teljes mértékben támogatják az üzenetet, de a molinót akkor is el kell távolítani, mert veszélybe sodorta azokat, akik feltették a 29 méter magas tornyok közé, magát az épületet és azokat is, akik most le fogják szedni.

Címkék: ukrajnai háború