Brit hírszerzés: az oroszokat meglepte az ádáz ukrán ellenállás

Brit hírszerzés: az oroszokat meglepte az ádáz ukrán ellenállás

Bombázás után Kijevben (Fotó: Marienko Andrew / UNIAN)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A brit katonai hírszerzés – ahogy mindennap – szombat reggel is kiadta napi helyzetjelentését az ikrajnai háború állásáról.

Eszerint a Kreml meglepődött azon, hogy az ukrán erők milyen erőteljes ellenállást fejtenek ki. Ezért mindeddig nem voltak képesek az oroszok megvalósítani az eredeti céljaikat.

Az orosz erők így kénytelen voltak változtatni taktikájukon, és egyre inkább az ukrán ellenállás felőrlésére koncentrálnak. Ennek érdekében válogatás nélkül lövik az ukrán városokat, ami a civil áldozatok számának emelkedését eredményezi. Az ukrán infrastruktúra is egyre komolyabb károkat szenved, és súlyosbodik a humanitárius krízis.

Putyin eközben tovább erősítette az orosz média feletti uralmát, a Kreml igyekszik ellenőrizni a háborúval kapcsolatos narratívát. A figyelmet igyekeznek elterelni a működési zavarokról, és elrejteni az orosz áldozatok magas számát a nép elől.

Címkék: ukrajnai háború