Brüsszelben tüntet az ellenzék és Sargentini az Orbán-kormány ellen – Élő közvetítésünk

Brüsszelben tüntet az ellenzék és Sargentini az Orbán-kormány ellen – Élő közvetítésünk

Judith Sargentini az Európai Parlament állampolgári jogi, igazság- és belügyi bizottságának (LIBE) ülésén 2018. április 12-én

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tüntetést tartanak ma délután Brüsszelben az Orbán-kormány ellen, az Ujhelyi István-féle Radikális Európai Demokraták (RED) szervezésében. A 17 órakor a Robert Schuman téren kezdődő eseményen Ujhelyi mellett felszólalnak a RED, a Momentum, a Párbeszéd és az LMP képviselői, de szót kap Judith Sargentini, a Zöldek holland képviselője is.

https://www.facebook.com/hang.hu/videos/589061864868955/

 

Sargentini nevéhez fűződik az EP Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottságának jelentése a magyar jogállamiság helyzetéről, amely megalapozta hazánknak a lisszaboni szerződés 7. cikkelye szerinti eljárás alá vonását. Ez végső esetben hazánk uniós szavazati jogának megvonásához is vezethet.

A keddi tüntetés felhívása szerint Magyarország nem egyenlő Orbán Viktorral és a nemzeti együttműködés rendszerével, ezt kívánják egyértelművé tenni az Európai Unióban is. „Nem Brüsszelt kell megállítani, hanem a külpolitikai és uniós fronton is ámokfutást végző Fidesz-kormányt” – áll a felhívásban, azzal kiegészítve, hogy piros lapot mutatnának Orbánnak és „rabszolgatartó rendszerének”. Ma délutánig százan jelezték részvételi szándékukat a tüntetés Facebook-oldalán.