CNN: óriási a zsúfoltság a krematóriumok körül Kínában

CNN: óriási a zsúfoltság a krematóriumok körül Kínában

Védőmaszkos utazók a pekingi főpályaudvar előtt 2023. január 10-én. A kínai holdújév, a nyúl éve idén január 22-én köszönt be, és ilyenkor hagyományosan százmilliók kelnek útra, hogy a családjuk körében töltsék el a tavaszünnepet, miközben mostanában emelkedik a koronavírussal fertőzöttek száma az országban. (MTI/EPA/WU HAO)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Műholdfelvételek tanúsága szerint jelentős zsúfoltság van több kínai város krematóriuma és temetkezési irodája közelében, miközben az ország a Covid-19 járvány példátlanul nagy hullámával kénytelen szembenézni – derül ki a CNN beszámolójából.

A csatorna a Maxar által december végén és január elején készített felvételeket tett közzé, amelyek szerint a Peking külvárosában található egyik temetkezési intézmény mellé új parkolót építettek, ahol várakozó járművek sorakoznak. A felvételek tanúsága szerint Kunmingban, Nanjingban, Chengduban, Tangshanban és Huzhouban is hasonló a helyzet.

A CNN felidézi, hogy Kína a közelmúltban feloldotta a vírussal kapcsolatos korlátozásokat, amelyek korábban tömeges zavargásokat váltottak ki az állampolgárok személyes életének több mint két évig tartó szigorú ellenőrzése után.

A CNN korábban beszámolt az elhunytak tárolására használt ideiglenes létesítményekről Pekingben, valamint arról, hogy a családok napokig várnak szeretteik eltemetésére vagy elhamvasztására.

Kínában a Covid-19 hivatalos halálos áldozatainak száma a korlátozások enyhítése óta továbbra is feltűnően alacsony – december 7-e óta mindössze 37 halálesetet regisztráltak, miközben túlterhelt kórházakról és temetkezési irodákról szóló jelentések érkeznek. Kínát az Egészségügyi Világszervezet és az Egyesült Államok azzal vádolja, hogy elhallgatja a jelenlegi járvány súlyosságát.

Címkék: Kína, CNN, halálozás, Covid-19