CPAC: Nem kértek és nem fogadtak el pénzt, hogy Orbán beszédet tarthasson

CPAC: Nem kértek és nem fogadtak el pénzt, hogy Orbán beszédet tarthasson

Dallas, 2022. augusztus 4. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök munkaebéden vesz részt az Amerikai Konzervatív Unió (CPAC) vezetőségi tagjaival a CPAC nyári konferenciájának megnyitója előtt Dallasban 2022. augusztus 4-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A CPAC nem kért és nem fogadott el pénzt azért, hogy Orbán Viktor beszédet tarthasson. A státusza miatt, mint egy NATO tagország megválasztott konzervatív vezetőjét hívtuk a CPAC-re – közölte az szervező Amerikai Konzervatív Unió által szervezett texasi rendezvény sajtóosztálya az RTL Híradóval, miután rákérdeztek, van-e összefüggés a miniszterelnök dallasi szereplése és aközött, hogy a kormányközeli Alapjogokért Központot a rendezvény egyik szponzoraként tüntették fel.

Ahogy arról lapunk is beszámolt: Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke korábban azt közölte, hogy a magyar állam nem fizetett és nem is kért semmit a részvételért.

A CPAC állítása szerint az Alapjogokért Központ semmilyen módon nem szponzorálta a CPAC Dallas megrendezését. Azt írták az RTL Híradó kérdésére, hogy nemzetközi partnerként, a CPAC Hungary társrendezőjeként került fel a szponzori listára.

A miniszterelnök a Conservative Political Action Conference (CPAC) háromnapos rendezvényének nyitónapján tartott beszédet, amelyben többek között arról beszélt, ő az egyetlen bevándorlásellenes politikus Európában, Magyarország pedig szerinte Dávid méretű ország, ami egyedül áll a globális „woke” Góliáttal szemben.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.