David Beckham Instagram-oldala átadásával segít

David Beckham Instagram-oldala átadásával segít

David Beckham

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy napra átadja mintegy 71,5 millió követővel bíró Instagram-oldalát egy Irina nevű ukrán orvosnak minden idők egyik legismertebb angol focistája, David Beckham.

Az angol válogatott, valamint a Manchester United és a Real Madrid korábbi kiválósága erről szóló videójában arról beszélt, hogy az UNICEF-akció során be szeretnék mutatni, hogyan dolgozik egy harkivi szülészeti kórház. A divatiparban és a saját parfümmárkával is bíró, az Egyesült Államokban saját fociakadémiát üzemeltető egykori labdarúgó arra kéri követőit és a közvéleményt, hogy rajta keresztül is segítség adományaikkal az UNICEF munkáját.

A harkivi megyei szülészetet vezető, Beckham közösségi oldalát „megkapó” orvos elmondása szerint békeidőben gyermekaneszteziológusként dolgozik. Beszámolója szerint a háború első napján az összes terhes nőt és anyát a kórház pincéjébe kellett evakuálni, ám az intenzív osztályon lévő babákat sajnos nem tudják a pincébe vinni, mert nekik szükségük van az életmentő felszerelésekre, amelyeket nem lehet az alagsorba telepíteni. Irina szerint az első napok voltak a legnehezebbek, amikor meg kellett tanulniuk, hogyan kell kezelni a bombázásokat és a rakétacsapásokat, és miként lehet ilyen körülmények közepette dolgozniuk. Saját bevallása szerint jelenleg már a hét minden napján és a nap minden órájában dolgoznak.

A háborúról szóló, percről percre tudósításunkat ITT tudja elolvasni.

Címkék: Harkiv, David Beckham