Donald Trump stábja bízik a sikerben, szerintük még nem ért véget a választás

Donald Trump stábja bízik a sikerben, szerintük még nem ért véget a választás

Az újraválasztására készülő jelenlegi amerikai elnök, Donald Trump formálisan is elfogadja az elnökjelöltséget a republikánusok konvenciójának utolsó napján a washingtoni Fehér Ház kertjében tartott ceremónián 2020. augusztus 25-én (Fotó: MTI/EPA/Polaris Images Pool/Erin Scott)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bár Georgia állam után Pennsylvaniában is átvette a vezetést Joe Biden, a demokraták elnökjelöltje, Donald Trump jelenlegi amerikai elnök stábja még bízik a sikerben. – Ez a választás még nem ért véget – írta közleményében Matt Morgan kampánytanácsadó a The Guardian szerint. – Joe Biden győzelmének hamis előrejelzéseit olyan államokra alapozzák, ahol még messze nem ért véget a számlálás.

A tanácsadó hozzátette, számos ellentmondásos dolgot jegyeztek fel Pennsylvaniában, egyebek mellett azt is kifogásolják a republikánusok, hogy a megfigyelőiket nem engedték be a szavazatszámláló helyiségekbe. Trump és stábjának tagjai nem először utaltak csalásokra, ám valódi bizonyítékkal egyelőre nem állt elő senki sem.

Morgan szerint Donald Trump megnyeri Arizonát (és az újraszámlálást követően visszafordítja Georgiát és Pennsylvaniát), és mire lezárul a választás, ismét ő lesz az Egyesült Államok elnöke. A tanácsadó optimizmusa ellenére a hírek szerint a hagyományosan Trumphoz közeli Fox News hamarosan bejelenti Joe Biden győzelmét.

Pennsylvania tűnik a legfontosabb államnak jelen pillanatban, hiszen az ott elérhető 20 elektorral Joe Biden azonnal megnyerné a választást. A helyi jelentések szerint azonban a hátralévő voksok számolása „még eltarthat egy ideig”.

A CNN mindeközben arról is beszámolt, hogy Donald Trump még egyértelmű veresége esetén sem adná fel a harcot, nem ismerné el Joe Biden győzelmét, erről beszélt legalábbis tanácsadóinak, akik most azon agyalnak, hogyan közöljék az elnökkel, hogy feltehetően hamarosan elbúcsúzhat tisztségétől.