Eddig 130 ember mentettek ki a lebombázott színházban rekedt 1300 civil közül

Eddig 130 ember mentettek ki a lebombázott színházban rekedt 1300 civil közül

A mariupoli színház lebombázva

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Nincs mentési művelet” – jelentette ki a Donyecki régió korábbi irányítója, Sergiy Taruta a Mariupolban lebombázott színház alá rekedt, bizonytalan sorsú emberekről. A színhátban 1300 civil zsúfolódott össze, amikor találat érte, és az épület nagyrészt összeomlott. Bár reménykednek benne, hogy a színház alatti óvóhely kibírta a találatot, egyelőre nem ismert az áldozatok és a túlélők száma.

A mentési művelet azért nem indult el (legalábbis szervezetten), mert az ostromlott, és nyolcvan százalékban romba dőlt városban mostanra ellehetetlenült szinte minden közszolgáltatás, így a katasztrófavédelem is. Emellett folyamatosan fennáll a veszélye az újabb orosz támadásoknak. Ezért a lakosok, akiknek szerettei rekedtek az épület alatt, és talán még életben vannak, maguk próbálják kiszabadítani őket.

Taruta elmondta, hogy a legutolsó információi szerint a támadáskor az épületben tartózkodó 1300 ember tizedét sikerült eddig a lakosoknak önerőből kimenteniük. 

Címkék: ukrajnai háború