Egy 90 éves nőt oltottak be a világon elsőként a Pfizer vakcinájával

Egy 90 éves nőt oltottak be a világon elsőként a Pfizer vakcinájával

A 90 éves Margaret Keenan megkapja a Pfizer-BioNTech oltóanyagkifejlesztő vállalatok koronavírus elleni vakcináját az angliai Coventry egyik kórházában 2020. december 8-án. Az Egyesült Királyságban ezen a napon megkezdték az új típusú koronavírus elleni tömeges oltási kampányt. Keenan volt az első páciens, akinek beadták az oltást. MTI/PA pool/AP/Jacob King

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Coventry-ben egy 90 éves nő kapta az első Pfizer/BioNTech-vakcinát az Egyesült Királyság tömeges oltás kampánya keretében. Margaret Keenan a jövő héten tölti be a 91. életévét, és a legjobb korai születésnapi ajándéknak nevezte az oltást – adja hírül a BBC. Mint elmondta, így végre aggodalom nélkül tölthet majd időt a családtagjaival.

A következő hetekben 800 ezer adag Pfizer-vakcina áll rendelkezésre, az év végére további négymillió adagot várnak. Az elosztóközpontokban először a 80 éven felülieket valamint az egészségügyi ellátás és a gondozói szolgálatok első vonalában dolgozókat oltják.

Az Egyesült Királyság a világon elsőként adott hatósági jóváhagyást egy koronavírus-vakcina alkalmazására. Az oltás egyelőre nem kötelező, London eddig 40 millió dózist rendelt a Pfizer/BioNTech-oltóanyagból, amely 20 millió ember oltására elegendő.