Egy nap alatt 186 halott és 2249 új fertőzött Olaszországban

Egy nap alatt 186 halott és 2249 új fertőzött Olaszországban

A tüdőgyulladást okozó új koronavírus-járvány miatt bevezetett határellenőrzésen mentő méri egy vezető hőmérsékletét a magyar-szlovén határ közelében, az M70-es autópálya csörnyeföldi pihenőhelyénél 2020. március 12-én (Fotó: MTI/Varga György)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az olasz polgári védelem csütörtökön este 18 órakor közzétette az elmúlt 24 óra koronavírusos fertőzéssel kapcsolatos adatait, és abból úgy fest, hogy a járvány tovább tombol az országban – írta a Hvg.hu.

A halottak száma már 1016, vagyis 186-tal több, mint az eddigi legtöbb halálesetet hozó szerdai napon.

Jelenleg az országban 12 839 fertőzöttet tartanak nyilván, egy napja ez a szám még 10590 volt.

Eddig 1258-can gyógyultak ki a kórból, tegnap ez a szám még 1045 volt.

A páciensek közül 6650-en fekszenek kórházban koronavírusos tünetekkel, 1153 közülük intenzív osztályon fekszik, 5036 fő pedig házi karanténban van.

Tovább emelkedett az új koronavírusos fertőzöttek száma Szlovéniában, egy nap alatt 57-ről 96-ra – közölte a helyi sajtó csütörtökön.

Szlovénia szerdától megtiltotta a beutazást Olaszországból. A rendelet nem vonatkozik a szlovén állampolgárokra, továbbá csak azok léphetik át az országhatárt, akik orvosi igazolással rendelkeznek arra vonatkozóan, hogy nem fertőzöttek. Ez az igazolás nem lehet régebbi három napnál, valamint szlovén, olasz vagy angol nyelven kell íródnia. Csütörtöktől egy új határozat szerint az onnét érkező áruforgalmat is korlátozzák.

Marjan Serec szlovén ügyvezető kormányfő a sajtónak úgy nyilatkozott: „leállítjuk az Olaszországból Szlovéniában érkező teherforgalmat és visszafordítjuk a sofőröket, hogy Szlovénia nem válhasson a zsákutcájukká, mert az egészségügyi és más problémákat okozna”.

A fertőzés terjedésének megállítása érdekében a szlovén kabinet hétfőtől az egész ország területén felfüggeszti az oktatást az általános- és középiskolákban, valamint a felsőoktatási intézményekben, továbbá bezárják az óvodákat is.

Horvátországban jelenleg 24 új koronavírussal fertőzöttet tartanak nyilván Zágrábban, Fiuméban (Rijeka), Varasdon (Varazdin) és Pulán. Kiengedték ugyanakkor az egyik zágrábi fertőzöttet a karanténból. Ő annak a fiatal férfinek a testvére, akinél február 25-én először regisztrálták a vírust, és aki feltehetően Milánóban fertőződött meg.