Elfogták az újabb szerbiai tömegmészárlás elkövetőjét

Elfogták az újabb szerbiai tömegmészárlás elkövetőjét

Lezárnak egy utat rendőrök Dubona közelében 2023. május 5-én, miután az este egy gépkarabélyos férfi nyolc embert megölt, tizenhármat pedig megsebesített, amikor autójából rálőtt az utcán tartózkodókra a Mladenovac mellett, Belgrádtól mintegy 50 kilométerre délre fekvő faluban és környékén. (MTI/AP/Armin Durgut)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elfogta a szerbiai rendőrség azt a férfit, aki gépkarabéllyal lőtt le nyolc embert és további tizennégyet megsebesített a Belgrád melletti Mladenovacon és környékén csütörtök késő este – jelentette be a szerbiai belügyminisztérium pénteken, a hírről az MTI számolt be. A 21 éves U.B.-t a tett helyszínétől mintegy 60 kilométerre délre, Kragujevac környékén fogták el. Bratislav Gasic belügyminiszter terrorcselekménynek minősítette az esetet.

Mint megírtuk, az RTS helyszíni beszámolója szerint a férfi csütörtök este egy autóból adta le a lövéseket az iskolaudvarban összegyűlt fiatalokra azt követően, hogy korábban vitába keveredett velük, majd továbbhajtott, és két környékbeli faluban is véletlenszerűen lőtt rá a járókelőkre.

A vérontás két nappal azt követően történt, hogy egy belgrádi általános iskolában egy hetedikes diák lelőtte nyolc társát és az iskolaőrt, illetve megsebesített további hat tanulót és egy tanárt. A kilencvenes évek délszláv háborúi után rengeteg fegyver maradt a civil lakosságnál is, Szerbiában száz lakosra átlagosan 40 lőfegyver jut. Iskolai lövöldözések viszont nagyon ritkán fordulnak elő az országban, és azokat eddig egyetlen esetben sem fiatalkorú követte el. Az utóbbi évek legsúlyosabb ámokfutása éppen tíz évvel ezelőtt történt, amikor a Belgrádtól 50 kilométerre délre található Velika Ivanca faluban egy férfi 13 rokonát gyilkolta meg.

Címkék: Szerbia, lövöldözés