Elhunyt Robert F. Kennedy unokája, Saoirse

Elhunyt Robert F. Kennedy unokája, Saoirse

Saoirse Kennedy Hill a washingtoni Fehér Ház előtt (Forrás: Twitter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mindössze huszonkét éves korában elhunyt Robert F. Kennedy unokája, Saoirse Kennedy Hill – jelentette a családra hivatkozva a BBC. A fiatal lány, aki a Boston College egyetemi hallgatója volt, a The New York Times szerint gyógyszer-túladagolásban halt meg, ezt a lapnak két családtag is megerősítette. A tragédia a család Hyannis Port-i rezidenciáján, Massachusetts államban történt, ahová az egyetemista lány napokkal korábban pihenni, a vizet élvezni érkezett. Saoirse-t egyébként kórházba szállították, ahol már nem tudták megmenteni.

– A szívünk összetört imádott Saoirse-ünk elvesztésével. Az élete csupa reménnyel, ígérettel és szeretettel töltött el bennünket – írta közleményében a Kennedy-család. A nagymamája által jegyzett búcsú szerint a fiatal Kennedy lányt kifejezetten foglalkoztatták az emberi jogok, és a nők érvényesülésével kapcsolatos kérdések, de emellett lelkesen vett részt mindenféle önkéntes munkában, dolgozott együtt őslakos mexikói közösségekkel, hogy iskolát építsenek számukra.

A The New York Times ezzel szemben arról írt, hogy a lány depressziótól szenvedett, és idézték egy egyetemi lapba írt 2016-os írását, amelyben arról vallott: „A depresszióm a középiskolában kezdődött, és velem marad egészen életem végéig.” a fiatal lányt egyébként érdekelte a közélet, a politika, támogatta a Me Too mozgalmat, de édesanyjával vett részt szigorúbb fegyverviselési szabályokat követelő tömegmegmozduláson.

Saoirse Kennedy Hill apja Paul Michael Hill, akit harmadmagával tévesen vádoltak meg az Ír Köztársasági Hadsereg, azaz az IRA 1974-es pokolgépes merényletsorozatával, amikor az ír függetlenségért fegyveres harcot folytató terrorszervezet két birminghami kocsmában robbantottak 21 ember életét kioltva. Édesanyja, Courtney Kennedy JFK öccsének, és feleségének, Ethelnek az ötödik gyermeke volt.

A Kennedy család tagjait folyamatos targédiák érik. A família legismertebb tagját, John Fitzgerlad Kennedyt amerikai elnököt 1963. november 22-én Dallasban meggyilkolták. Nagyapját, a JFK-kormányban igazságügyminisztert 1968-ban Los Angelesben ölte meg egy állítólag zavarodott fiatalember az elnökjelöltségért folyó kampány egyik rendezvényének végén, amikor a demokrata politikus a konyhán keresztül távozott volna a helyszínről.

JFK fiát, az elnök 1962-es temetésén pici fiúként tisztelgő ifjabb John Kennedy 1999-ben egy massachusettsi repülőgép balesetben feleségével és sógornőjével együtt vesztette életét, a gépet a 38 éves ifjabb Kennedy vezette. Ethel és Robert Kennedy fiai közül kettőt is elvesztett, David 1984-ben, 28 évesen hunyt el drogtúladagolásban, míg Michael 1997-ben, 39 éves korában egy síbalesetben vesztette az életét. JFK és Robert öccse, a veterán demokrata szenátor, Ted Kennedy 2008-ban hunyt el agytumorban.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06-80-820-111 telefonszámokat!