Elkapta a koronavírust Rudy Giuliani, Donald Trump ügyvédje

Elkapta a koronavírust Rudy Giuliani, Donald Trump ügyvédje

Rudy Giuliani, volt New York-i polgármester, Donald Trump amerikai elnök jogászcsapatának vezetője sajtótájékoztatót tart Washingtonban 2020. november 19-én (Fotó: MTI/AP/Jacquelyn Martin)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rudy Giuliani, New York város történetének valaha volt legjobb polgármestere, aki fáradhatatlanul dolgozott azon, hogy a messze legkorruptabb választás visszásságait feltárja, pozitív lett a Kína-vírusra. Légy jobban, Rudy, folytatjuk! – jelentette Twitter-bejegyzésében Donald Trump magyar idő szerint vasárnap késő este. Giuliani nem az első a Fehér Ház stábjából illetve az elnök közvetlen környezetéből, aki megfertőződött a már csak az Egyesült Államokban 275 ezer halálos áldozatot szedő betegséggel.

Trump ügyvédje, aki az elnök a választási eredményeket az elnök javára megfordítani szándékozó jogi csapat vezetője is egyúttal, 76 évesen a koronavírus veszélyeztetett csoportjába tartozik. New York egykori első emberének a fia, Andrew Giuliani már két hete elkapta a kórt. Ennek ellenére Trump ügyvédje nem vonult karanténba, hanem továbbra is vitte az elnök jogi ügyeit; igaz, az összes eddigi, a választás eredményeit megtámadó per és fellebbezés teljes kudarcba fulladt, mára már szinte minden államban véglegesítették az eredményeket. Giuliani és csapata semmilyen reális bizonyítékkal nem tudtak előállni, csak kósza mendemondákkal, összeesküvés-elméletekkel – melyeket az elnök azóta is hangoztat.

Még a republikánusokhoz közeli Fox News hírcsatorna Trumphoz leglojálisabb műsorvezetőinek, Laura Ingrahamnek és Tucker Carlsonnak is be kellett ismernie, hogy semmilyen bizonyíték nincs arra nézve, hogy elcsalták volna a választásokat. A még korábban Trump pártján álló igazságügy-miniszter, William Barr is beismerte, hogy a szaktárcának nincs semmi bizonyítéka arra nézvést, hogy csalás történt volna.

Bár az elnök korábban és most, ebben a posztjában is csak „China virus”-nak, azaz kínai vírusnak nevezte, nevezi a SARS-CoV-2-öt, egy új kutatásban már azt feltételezik, hogy a vuhani első megbetegedések előtt a kórokozó jelen lehetett az Egyesült Államokban.