Elkapták az utrechti lövöldözőt

Elkapták az utrechti lövöldözőt

(Fotó:. REUTERS/Piroschka van de Wouw)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több órás hajsza után elfogták Gökmen Tanist, akit azzal gyanúsít a holland rendőrség, hogy délelőtt agyonlőtt három embert egy utrechti villamoson – jelentette be a holland rendőrség és a polgármester közös sajtótájékoztatóján.

A helyi rendőrség napközben a Twitterén folyamatosan frissítette az információkat. A férfi nem csak az október 24-e téren áthaladó villamoson lövöldözött, hanem a város több pontján is.

Az az első lövöldözés 10.45-kor nyitott történt: ekkor a 37 éves Gökman Tanis tüzet nyitott a forgalmas téren haladó villamoson utazó emberekre. Az utasok a villamos ablakait kirugdosva menekültek. Egy nő holttestét a villamos mellett találták meg.

Lövöldözés a hollandiai Utrechtben - török férfit keres a rendőrség | Magyar Hang

Lövöldözés volt a hollandiai Utrecht városában hétfő délelőtt, többen megsebesültek - számolt be a történtek után röviddel a Daily Mail. A brit lap úgy tudja, egy villamoson nyitottak tüzet háromnegyed 11 körül. A helyi rendőrség tájékoztatása szerint a lövöldözés a külvárosban történt, a környéket lezárták és több mentőhelikopterrel megkezdték a sérültek mentését.