Élő adásban rohant be egy háború ellen tiltakozó nő az orosz állami tévébe

Élő adásban rohant be egy háború ellen tiltakozó nő az orosz állami tévébe

Háború ellen tiltakozó az orosz Channel One élő műsorában

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„No war” feliratú táblával jelent meg egy tiltakozó az orosz állami tévé, a Channel One élő adásában, a műsorvezető mögött. „Ne higgyetek a propagandának, itt hazudnak nektek, Oroszország a háború ellen van" – áll a tábláján. A tüntető a csatorna egyik alkalmazottja, Marina Ovszjannyikova.

Később kiderült, a nő előre felvett egy videóüzenetet, amelyben elmondta, hogy az apja ukrán, és szégyelli, hogy a Kreml propagandamédiájának dolgozik. „Szégyellem magam, hogy megengedtem magamnak, hogy hazudjak a televízió képernyőjéről. Szégyellem, hogy hagytam, hogy az oroszokat zombikká változtassák" – magyarázta Ovszjannyikova, a csatorna szerkesztője előre felvett videóüzenetében. Felszólította az orosz népet, hogy tiltakozzanak a háború ellen, mondván, csak ők tudják „megállítani az őrületet”. Ovszjannyikova jelenleg a rendőrség őrizetében van – írja a BBC.

Oroszországban az új törvények szerint 15 év börtön is járhat azért, ha valaki háborúnak nevezi Ukrajna megtámadását, ez ugyanis az orosz elnök szerint különleges katonai hadművelet, nem pedig háború. 

A háborúról szóló percről percre közvetítésünket itt olvashatja!