Elon Musk bizalmi szavazást kezdeményezett önmaga ellen

Elon Musk bizalmi szavazást kezdeményezett önmaga ellen

Elon Musk, a Tesla Motors amerikai elektromosjármű-gyártó és a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat vezérigazgatója látogatást tesz a Tesla Gigafactory nevű gyárának építési területén a Berlin szomszédságában fekvő Grünheidében 2021. augusztus 13-án (Fotó: MTI/EPA/DPA-Zentralbild/Patrick Pleul)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bizalmi szavazást indított maga ellen Elon Musk, a Twitter közösségi médiafelületet néhány hónappal ezelőtt 44 milliárd dollárért bekebelező, és azóta botrányt botrányra halmozó új tulajdonosa arról, hogy lemondjon-e a Twitter éléről, vagy sem – írja a Media1.hu.

Amióta ugyanis átvette a Twitter vezetését, teljes a káosz a népszerű közösségi médiás felület körül. Kezdésnek kirúgott több ezer dolgozót, amiből munkaügyi perek lettek, a cég gyakorlatilag egyszemélyi vezetés alá került és súlyos cenzúrák is történtek. A múlt héten például felfüggesztette – majd a közösség nyomására visszaállította – több ismert amerikai újságíró Twitter-fiókját, többek között a CNN, a New York Times, a Washington Post és a Mashable technológiai témákkal foglalkozó munkatársáét. 

Musk vasárnap indította el az online szavazást saját sorsáról, és azt ígérte, hogy annak végeredményét kötelező érvényűnek fogadja majd el. 

Egyelőre nem áll túl jól: másfél órával a szavazás lezárta előtt több mint 16 millió voksoló közül 57 százalék azt mondja, hogy nem szeretnék őt többet látni a Twitter élén. 

Címkék: Elon Musk, Twitter