Eldőlt, Elon Musk távozását akarja a Twitter szavazóinak többsége

Eldőlt, Elon Musk távozását akarja a Twitter szavazóinak többsége

Elon Musk 2019. március 14-én (Fotó: AFP via Europress/Frederic J. Brown)

Fotó: FREDERIC J. BROWN

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ahogy arról beszámoltunk, Elon Musk vasárnap egyfajta bizalmi szavazást indított maga ellen, melyben arra volt kíváncsi, hogy távoznia kellene-e a Twitter éléről. A Twitter „népe” szavazott is, és több mint 17 millió voksoló 57 százaléka arra adta a voksát, hogy Musknak mennie kell.

A különc milliárdos korábban azt írta, hogy a szavazás végeredményét tiszteletben fogja tartani, ám, hogy mi következik ezután, arról egyelőre senkinek nincs fogalma.

Musk korábban azt is megszavaztatta, hogy Donald Trumpot visszaengedje-e a platformra, és mivel a többség igennel szavazott, Musk úgy nyilatkozott: „a nép hangja Isten hangja”, majd visszaengedte őt a platformra.

A mostani szavazás eredményén egyébként nem nagyon lehet csodálkozni: amióta Musk átvette a Twitter vezetését, teljes a káosz a népszerű közösségi médiás felület körül. Kezdésnek kirúgott több ezer dolgozót, amiből munkaügyi perek lettek, a cég gyakorlatilag egyszemélyi vezetés alá került és súlyos cenzúrák is történtek. A múlt héten például felfüggesztette – majd a közösség nyomására visszaállította – több ismert amerikai újságíró Twitter-fiókját, többek között a CNN, a New York Times, a Washington Post és a Mashable technológiai témákkal foglalkozó munkatársáét. 

Címkék: Elon Musk, Twitter